recenzie

Medaprex

31.10.13

Ahojte dievčatá,dnes som si pre Vás pripravila článok ohľadne firmy Medaprex, ktorá ponúka lekárenské produkty. Dostala som možnosť odskúšať dva produkty. Testovala som ich naozaj poctivo a teraz Vám prinášam moje dojmy.

Konkrétne ide o dva produkty  ✿BetaGel - na aknóznu pokožku a Renokin Lash Lash - pre krásne riasy

BetaGel - ide o produkt, ktorý je určený pre problematickú pleť s akné. Toto sérum má antibakteriálny a protizápalový účinok. Má predchádzať akné. Pri pravidelnom používaní by mal byť efekt viditeľný už po krátkej dobe. Pleť by mala byť jemnejšia - povrch pleti vyhladený. Výhodou tohto prípravku od značky Medik8 je to, že neobsahuje parabény a nie je parfumovaný. Avšak jemnú vôňu cítiť je. Za to však môže krásna vôňa rozmarínového oleja. Obal produktu je sklenená fľaštička s  kvapkadlovým aplikátorom. Ním si naaplikujeme malé množstvo produktu na prst a následne na pleť, nanášame na problémové partie. Najlepšie ráno a večer na odlíčenú pokožku. Má olejovitú konzistenciu, ktorá sa do pokožky vstrebe rýchlo. Pokožka je po použití produktu hydratovaná, aj napriek tomu, že produkt je určený pre problematickú pleť. A väčšinou po použití produktov na tento typ pokožky, sa z mojej pokožky stane sušienková. Produkt môžete aplikovať počas dňa viackrát, podľa potreby. Produkt je určený pre všetkých, ktorí majú potiaže s akné. Musím povedať, že po 2 mesiacoch produkt stále mám a pleť je čistejšia a krajšia. Balenie má 15ml a cena za produkt je 30€. Doba spotreby po otvorení je 12 mesiacov.


Zloženie produktu:
Kyselina salicylová– patrí medzi najznámejšie látky, ktoré sa používajú na redukciu akné. Táto kyselina tlmí sekrečnú činnosť mazových žliaz, čím vysušuje premastený povrch pokožky. Čistí upchané póry.
Kyselina azelaová– má silný protizápalový účinok, a zároveň pôsobí ako silná prevencia proti vzniku komedónov. Redukuje sčervenanie pokožky.
Niacinamid (vit.B3)– má protizápalový účinok, redukuje sčervenanie a podráždenie pokožky. Spomaľuje rýchlosť tvorby kožného mazu a napomáha k obmene pokožky. Zabraňuje blokácii pórov, ktoré môžu spôsobiť vznik pupienkov.
Rozmarínový olej– má antibakteriálny a protizápalový účinok. Upokojuje podráždenú pokožku.

Renokin Lash Lash - je unikátny prípravok obsahujúci komplex patentovaných biomimetických peptidov, ktoré dokážu riasy predĺžiť, zahustiť, dodať im pevnosť a celkovo zlepšiť ich kvalitu.
Tento produkt môžete používať na zlepšenie kvality rias či zahustenie obočia. 
Je taktiež bez parabénov a aplikuje sa jednoducho pomocou štetčeka. Viditeľné výsledky sú už po mesiaci. S čím môžem súhlasiť, riasy sú na pohľad krajšie a pevnejšie. 
Je vhodné ho používať 1x denne, vždy pred spaním, aby riasy mohli vstrebať účinné látky. Pomocou štetca nanesiete tenkú vrstvu prípravku ku koreňom rias. 
Obsah balenia je 5ml a cena za produkt je 40€. 


Zloženie produktu:
Dekapeptidu - 10 - chráni vlasové bunky pred stresom, UV žiarením a ďalšími vonkajšími faktormi. Dodáva korienkom výživu a riasy spevní.
Oligopeptid - 54 - zamedzuje vypadávanie rias, obnovuje rastový signál a stimuluje vlasové vačky k rastu zdravších rias.
Dekapeptidu – 18 - vytvára nové vlasové folikuly aktiváciou rastového signálu.
Acetyl-dekapeptidu - 3, oligopeptidy - 42 - zlepšuje pokožku v očnom okolí a kvalitu už existujúcich rias.
Biotín (vit.H) - má liečivé účinky na pokožku.
Arginín - nenahraditeľná látka, ktorá je zodpovedná za prenos oxidu dusíka a priame vylučovanie rastového hormónu, urýchľuje obnovu buniek.


Dekoratívna kozmetika

L'Oréal True Match makeup odtieň R2-C2 Rose Vanila

28.10.13

Ahojte dievčatá,dnes som si pre Vás ešte pripravila recenziu ✿ makeupu True Match od L'Oréal.
Dizajn produktu pôsobí pekne, efektne. Fľaštička je sklenená, pumpička a vrchnáčik sú z plastu. S pumpičkou sa pracuje dobre a sami si môžeme naaplikovať množstvo produktu koľko sami chceme. 
Predtým mal makeup iný obal, bola tam znázornená akási časť puzzle. No myslím, že samotný produkt zostal nezmenený. Možno však nejaká zmena v zložení? Kto vie. Ja to však posúdiť moc neviem  pretože som tento makeup vyskúšala dosť dávno. Ja mám odtieň C2 Vanille Rosé, čo je svetlejší odtieň. Objem makeupu je typických 30 ml a obvyklá cena je okolo 14 . Make-up sa dá zakúpiť normálne v drogérii. Tento makeup by sa mal dokonale prispôsobiť odtieňu pleti. Mal by kryť bez efektu masky. Je dôležité ho pred použitím pretrepať. Na stránke parfums.sk sa dá zakúpiť za 8,30€. Čo je fakt skvelá cena.

A aký vlastne samotný makeup je?
Čo mňa na tomto makeupe na prvý pohľad zaujalo bol obal. A bola som zvedavá, či je tak dobrý ako aj vyzerá. Keď som okúsila konzistenciu bola som prekvapená, je dosť tekutá. Skoro ako pri Affinitone od zn. Maybelline. A s tým som veru nie veľmi spokojná. Musím povedať,že True Match sa jednoduchšie rozotiera, no musíte pracovať rýchlo, aby ste nevytvorili šmuhy. Pri prvej vrstve je krytie dosť nízke. Avšak pri druhej je už o poznanie lepšie. Po nanesení makeupu je pleť matná. Obsahuje mini trblietky, ktoré pleť rozjasnia. Nemá dlhú výdrž, možno tak 4 hodiny. Myslím, že v chladnejšom počasí bude tento makeup pre normálnu/zmiešanú pleť fajn. Pre mastnú/ či zase veľmi suchú pleť tento makeup nebude až tak veľmi ideálny. No to je len môj názor, treba len odskúšať.


Zloženie: water, isododecane, Cyclopentasiloxane, glycerín, cyclohexasilxane, peg-10dimethicone, metyl methacrylate crosspolymer, Butylene glycol, dimethicone, isoeicosane, disteardimonium hectorite cetyl peg / ppg 10/1 dimethicone sodium chloride, polyglyceryl-4, isostearate, hexyl laurate, C9 -15 fluoroalcohol phosphates / c 9-15 fluoroalcoho phosphate, osostearyl neopentandate, diazolidinyl urea, metylparabén, propylparabe, tocopherol, panthenol methicone





Kozmetika

Manufaktura.

28.10.13

Ako som uvidela, že v našom mestečku je obchodík, kde sa táto kozmetika predáva veľmi som sa potešila. Je tomu tak rok a pol? Nejak tak. 
Vtedy som sa do tejto značky zaľúbila a kupujem si tam produktíky doteraz. Som s touto značkou spokojná. Je prírodná a vyrába sa v Českej republike. V sortimente môžete nájsť naozaj široké spektrum výrobkov, prevažne starostlivosti o telo. Ceny sú prijateľné. Ja obľubujem sprchové gély a rôzne vecičky do kúpeľa. Na stránkach som uvidela aj dekoratívne predmety, ktoré vyzerajú krááásne. Na Slovensku sú kamenné obchodíky Manufaktura myslím v žilinskom a košickom Auparku, Bratislave na letisku.

Nedávno som si zaobstarala zjemňujúci balzam na pery s hroznovým olejom a bambuckým maslom. Je teda z vínnej rady - obsahuje hroznový olej + bambucké maslo. Jeho balenie je v klasickej tube a má 15 ml. Konzistencia je hutnejšia a parfumácia je veľmi príjemná hroznová vôňa. Na perách sa rozpustí ako masielko a pomaly sa vstrebáva do pokožky pier. Ako prevencia proti popraskaným perám je tento balzam skvelý. Odporúčam vyskúšať.
Ošetrujúci vínny rastlinný balzam na pery obsahuje jedinečné prírodné látky ako sú bambucké maslo, hroznový olej, vitamín E, včelí vosk. Unikátne bambucké maslo má výnimočné hojivé, vyživujúce účinky a chráni pokožku pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi. Včelí vosk a hroznový olej a sú významné svojimi zvláčňujúcimi účinkami, regeneračnými schopnosťami a vitamín E ošetrí suché a popraskané pery. 
Cena je okolo 3,50€.




Ďalší produkt, ktorý je naozaj skvelý a mám ho veľmi rada je krém na ruky s marhuľkovým olejom a bambuckým maslom. Je z limitovanej edície. Balenie krému je v striebornej tube a má 100 ml. Konzistencia je krémová a parfumácia je veľmi príjemná marhuľková vôňa. Krém sa do pokožky vstrebe rýchlo a nezanecháva ju mastnú. 
Intenzívny krém na ruky s marhuľovým a hroznovým olejombambuckým maslom a sviežou vôňou regeneruje, hydratuje a chráni pokožku. Regeneračný krém s cennými prírodnými olejmi poskytuje úľavu pokožke rúk, ktorú každodenne namáhame častým kontaktom s vodou a nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho okolia. Obsahuje zvláčňujúci a regeneračný marhuľový olej, ideálny k starostlivosti o jemnú, suchú a citlivú pokožku.Receptúra tohto výživného krému je ďalej obohatená o bambucké maslo, ktoré má mimoriadne ochranné schopnosti, hydratačný olej z makadamových orieškov, výživný hroznový olej, hojivý a upokojujúci panthenol a glycerín. Vďaka týmto cenným prírodným ingredienciám tak hlboko regeneruje a hydratuje pokožku, dodáva jej intenzívnu starostlivosť, pružnosť a ochranu. Vďaka ľahkej konzistencii sa krém rýchlo vstrebe a nezanecháva na pokožke pocit mastnoty. Svieža ovocná vôňa marhule zanechá pokožku nádherne prevoňanú.
Cena je okolo 5,50€.




V chladnejšom počasí inklinujem k nachladnutiu a veľmi dobrý pomocník proti tomu je bylinný sirup Dobrá meducínka. Má príjemnú chuť a veľmi sa mi páči aj dizajn. 
Medicinálny sirup s propolisom, bylinkami, jablkovou šťavou a vitamínom C napomáha posilňovať prirodzenú obranyschopnosť organizmu nielen v období chrípok a prechladnutí. Propolis pôsobí veľmi priaznivo na ľudský organizmus - podporuje imunitu a vykazuje výnimočné antibakteriálne a antivírusové účinky. Vitamín C patrí k najčastejšie používaným vitamínom, je veľmi účinný antioxidant, preventívne pôsobí proti chrípkam a nachladnutím. Sirup Dobrá meducínka obsahuje len ovocný cukor. Neobsahuje alkohol, repný cukor, umelé sladidlá ani farbivá. Objem 250 ml.  
Cena je okolo 5,60€.




Avon

Instinct od AVON: nová vôňa

21.10.13

Ahojte dievčatá, pretože je stále chladnejšie počasie, tak sa tvári aj moja nálada. 
Máme tu pravú jeseň, ale musím povedať, že to je naozaj krásne obdobie. Tie farby, ktoré sú okolo nás sú naozaj skvelé, jedinečné.
Dnes by som Vám chcela predstaviť parfum, už taký jesenný od zn. AVON. V najnovšej kampani si môžete všimnúť novinku s názvom Instinct, kde hlavnou tvárou je Megan Fox.  



Vôňa je z kategórie kvetinovo-drevité vône. Ja moc opisovať vône neviem, tak snáď porozumiete nasledovným slovám, škoda, že sa nedá očuchnúť cez monitor.
Hlavou parfumu je zmes sviežich tónov zelene, mandarínky a šťavnatej karamboly. Jadro vône dopĺňajú tóny exotickej kamélie, pivónie a vodného lekna, ktoré sú dotvorené základnými tónmi zmyselných svetlých drevín, santalového dreva a žiarivého jantáru.    



Tvorcom tejto exkluzívnej vône je úspešný parfumér, Rodrigo Flores-Roux. Zn. AVON ponúka parfém ako pre ženy, tak aj pre mužov. Mne sa osobne vôňa parfumu páči a používam ju rada. Dizajn mi pripomína vône z dôb, kedy bola Avon-lady moja sestra. A to už je dosť dávno. Vôňa nie je ťažká a má vcelku dobrú výdrž, približne tak 2-3 hodiny. Nebolí ma z nej hlava :D  Za 50 ml zaplatíte v katalógu okolo 20€. Presne neviem :)                                                                                                  



Bioderma

Bioderma produkty...:)

18.10.13

Hydrabio legére krém na tvár.
Tento krém je bielej krémovej konzistencie, ktorá sa dobre rozotiera Je veľmi jemný a ľahký. Parfumácia je príjemná. Po aplikovaní krému je pleť hydratovaná. Výhodou je, že krém sa do pokožky vstrebe rýchlo a tak pleť nie je mastná. Krém určite odporúčam dievčatám so suchou pletou. Určite s ním budete spokojné.Treba ho naniesť na vyčistenú pokožku ráno alebo večer. Aplikuje sa pomocou pumpičky a na celú tvár, krk vám postačí 2x stlačiť. Krém používam ja a aj sestra a sme s ním spokojné.
Dá sa pokojne využiť aj ako podklad pod makeup a nevytvorí Vám hrudky. Makeup sa po použití krému nanáša veľmi dobre. 


Dizajn sa nesie v bielo-modrej kombinácii, v tomto prípade ide o radu Hydrabio. 
Neobsahuje SPF. Nekomedogénny, hypoalergénny.
Cena za produkt je okolo 21€ a obsah balenia je 40 ml.  


Sensibio AR krém.
 Je určený pre citlivú pleť so sklonom k začervenaniu. Má bojovať voči rôznym druho začervenaní...počasie, emócie, červené žilky a podobne. Na tento krém som počula dobré referencie, tak som ho chcela vyskúšať. Z rady Sensibio, ktorá má bielo-červený dizajn som otestovala už mnoho produktov, tak som bola zvedavá aj na tento krém. Sľubuje okamžité zredukovanie zčervenania a pocitu tepla. Tak to teda neviem, myslím, že v tomto sa súhlasiť nedá. Avšak krém napomáha zmierňovať  začervenanie. Je určite vhodný aj pod makeup, ale musíte ho nechať chvílku vstrebať. Má ľahkú konzistenciu bielej farby, ktorá sa na pleť dobre rozotiera. Po aplikovaní nie je pleť mastná a na pleti je príjemný. Myslím, že je vhodný pre všetky typy pleti. Je neparfumovaný. 
Cena je okolo 14€ a obsah balenia je 40ml. 


Sébium peelingový gél.
Tento peeling je z rady Sébium, ktorá je určená pre problematickú pleť. Ja mám pleť citlivú, zmiešanú, je občas suchá s mastnejšou T-zónou. Trošku komplikovaná:D
Peeling som chcela vyskúšať už dlho, má 100 ml a balenie je v tubičkovom obale. Kombinácia farieb pre radu Sébium je bielo-zelená. Konzistencia je redšia a nanáša sa na navlhčenú pleť. Samozrejme je dobré ak si pred aplikáciou peelingu pleť pekne vyčistíte. Ja si vytlačím trošku produktu na ruku, navlhčím pleť a následne krúživými pohybmi masírujem po pleti. Približne 2 minútky tak masírujem a opláchnem čistou vodou. Čiastočky sú trošku drsnejšie, tak to robím veľmi jemne. Pleť je viditeľne hladšia a jasnejšia. Peeling používam približne raz za týždeň. 
Cena je približne 11€.

recenzie

Ryamar - telové mlieko s amarantovým olejom

17.10.13

Toto telové mlieko som testovala hlavne v lete, myslím, že výrobky z rady Ryamar od zn.Ryor sú fakt super! Taktiež rada používam ich krémy, ktoré sú určené pre citlivú pleť.
Mlieko má veľmi príjemnú parfumáciu, skvele sa rozotiera (konzistencia je síce dosť tekutá), ale pokožku pekne hydratuje. I keď veľmi suchú pokožku tak hydratovať nedokáže. Po slnení alebo kúpeli mi toto mliečko prišlo vhod. Ja sa nie veľmi rada krémujem, ale tak raz za čas som to prekusla a moju pokožku hydratovala. :D Balenie je v plastovom obale bielej farby. 
Telové mlieko s amarantovým olejom pre citlivú, normálnu až suchú pleť napomáha vytvárať prirodzený ochranný filter na koži, ktorý ju udržuje jemnú a hebkú. O tento účinok sa starajú aktívne látky z amarantového oleja a hydratujúce látky. Odporúčame jeho použitie vždy po sprche, kúpeli alebo opaľovaní. Mlieko umožňuje pokožke dokonalý komfort s pocitom sviežosti a jemnosti. Ideálne je jeho použitie po osobnej hygiene, keď telo výrazne potrebuje doplniť a regenerovať ochranný film na koži a hydratovať ju. 
Obsah balenia má 300ml. Cena za produkt je okolo 3,90€ 
Za mňa toto mliečko určite odporúčam.

Dekoratívna kozmetika

Recenzia na špirálku Big Eyes with Maybelline + líčenie

16.10.13

Pred pár dňami som dostala na testovanie špirálu od značky Maybelline - Big Eyes. Videla som ju už predtým aj v drogérii a vcelku ma zaujala svojim dizajnom. Ja osobne mám špirálky od Maybelline rada - hlavne One by one. Obal určite zaujme na prvý pohľad pretože má dosť výraznú farbu!


Oficiálny popis znie: Prvá špirála od Maybelline New York s dvojitým kartáčikom pre horné aj dolné mihalnice. Dokonale nalíči a zvýrazní každú riasu pre efekt otvoreného pohľadu. Horná kefka maximálne vytočí a nadvihne horné riasy, a dolná kefka zachytí všetky spodné riasy pre zachytenie 360° efektu.
No s tým sa súhlasiť nedá, pretože jednu obojstrannú špirálu Maybelline už mal a to XXL pro volume.


Je obojstranná a náplň/ne má čiernej farby. Horná časť je ružovej farby a je určená pre nanášanie produktu na horné mihalnice. Čierna je určená pre spodné!:) Otváranie produktu ide ľahko a dokonca aj uzatváranie produktu je riešené efektívne, aby sa zabránilo vysúšaniu náplne. Pri uzatváraní to akoby zacvakne uzáver. 
So špirálou sa pracuje fajn, no musím povedať , že to nie je žiadny zázrak. Myslím, že držadlo by mohlo byť trošku dlhšie. Kefka, ktorá je určená na spodné mihalnice je super, horšie je to s tou druhou, tá je taká obyčajnejšia. Ak si spodné mihalnice nemaľujete, tak efekt Big eyes určite pocítite...:) Ak by som ju mala ohodnotiť, dala by som jej tak 3/5.


Na nasledujúcej fotke môžete vidieť výrobky od Maybelline, ktoré sú naozaj super a určite ich poznáte aj Vy. Pomocou nich som vytvorila aj líčenie, ktoré sa hodí určite každému a je strašne jednoduché. A strašne sa mi páči!:)
Na začiatok potrebujete dobrý makeup, aby ste pleť zjednotili. Ja by som odporučila každému ten jeho obľúbený:) Ja mám rada aj Affinitone od Maybelline, používala som dlhé roky. Ďalej použijem bronzer alebo len lícenku, rozjasňovač. Potom sa zameriam na oči, keď používam krémové tiene, tak to robím v takomto poradí. 
Ja som vyskúšala konečne na oči Color Tattoo:) Mám ho v odtieni Eternal Silver, čo je žiarivá strieborná farba. Tieň je naozaj super pigmentovaný, dlhotrvácny a jednoducho skvelý. Už rozumiem, prečo (color tattoes)ich všetci majú tak radi! Po nanesení tieňa, (postačí nám na to jeden prstík) nasleduje linka Eyestudio Lasting drama a špirála Big eyes... Na koniec použijem na pery Color Whisper a je hotovo. Ja mám v odtieňoch 120 a 210.


TAG

Princess TAG

13.10.13

Dnešný TAG, ktorý som sa rozhodla urobiť sa volá Princess TAG:) 
V tomto TAGu ide o to, že vám predstavím moje obľúbené produkty z danej kategórie.
Teda to čo používam z danej kategórie najradšej. Tento TAG mi raz ukázala Lucka a  zapáčil sa mi. A nedávno som ho videla aj na youtube od českej blogerky, tak som sa ním inšpirovala a podľa mňa je fajn. Aspoň človek zistí, kto má čo najradšej a čo rád používa.
Makeup-
Môj obľúbený makeup je od značky Rimmel Match Perfection, ktorý určite pozná väčšina z Vás. Je to ľahký makeup za dobrú cenu. Ja som s ním nadmieru spokojná. Určite ho odporúčam vyskúšať. Je vhodný aj pre zmiešanú pleť :) Cena za makeup je okolo 8€.
Podkladová báza-
Túto podkladovú bázu pod makeup vlastním už vyše roka a stále tam je viac ako polovica! Musím povedať, že jej stačí použiť málo a je na pleti príjemná. Medzi vyskúšanými bázami je pre mňa najlepšou:) Pleť je po nanesení produktu krásne hebká a makeup sa na ňu nanáša perfektne. Používam túto bázu rada aj keď obľubujem taktiež Satinku od Dermacolu. Cena za Benefit Porefessional je okolo 25€.
Korektor-
Tento korektor mám ešte len krátku dobu no musím uznať, že je perfektný! Predtým by som tu zaradila asi Dermacol makeup cover, no posledné dni používam len tento od Catrice. Je fakt skvelý. Stojí približne 3,50€.
Púder-
Tento púder je môj obľúbenec:) Na pleti vyzerá prirodzene a má super balenie. Tento produkt od Dermacolu ma nesklamal a keď mám nejaký púder použiť, tak použijem práve tento.
Bronzer-
Bronzer od Rimmel mám už asi dva roky a používam ho naozaj veľmi rada:) Poznáte ho aj Vy?
Lícenka-
Táto lícenka je od Miss sporty, ja mám líceniek veľa, ale táto sa stala mojou obľúbenou. Kebyže vlastním Bella bambu od Benefitu, tak by som foto vymenila :D
Rozjasňovač-
Rozjasnovač, ktorý je asi najlepší zo všetkých čo som mala možnosť vyskúšať je High beam od Benefitu.
Očné tiene-
 Moje obľúbené tiene na oči sú od značky Revlon a používam ich už dlhooo. 
Mám rada takéto hnedé/neutrálne odtiene.
Očné linky-
Gélové očné linky od Loreal... Sú jedným slovom úžasnééééé!:)
Riasenka-
Moja naj riasenka je od Rimmelu. Niekto ju má rád, niekto nie. Mne dokáže vykúzliť krásne riasy.
Ceruzka na pery -
Ceruzka na pery... Tie moc ani nepoužívam, ale keď už musím, tak je to ceruzka napríklad od značky Avon!
 Rúž-
Miss sporty...ružový rúž na pery 009.. Bol môj najobľúbenejší. Neviem, mne pery ani nevysušoval a vyzeral na nich perfektne. Inak už som ho v drogérii nevidela a iné rúže čo mám doma až tak často/rada nepoužívam.
Lesk na pery-
Tento lesk, ktorý môžete vidieť na fotke je od značky Essence - Fabolous Fuchsia. Zdá sa mi, že má taký názov. Nuž keď mám použiť lesk vezmem poväčšine tento. Nelepí, krásne vonia a mám ho rada.
Lak na nechty-
Laky na nechty hmm... Mám rada ružové a nude. A najkrajšia farba, ktorú mám je asi táto  Castaway od Essie. Ja až taký maniak do lakov nie som, teda nebola som. Predtým ako som si založila blog som mala lakov asi 5 a teraz okolo 45. No ale už som aj to zredukovala, pretože toľko lakov nedokážem spotrebovať.
Ostatné-
Do tejto kategórie som zaradila krém na ruky od Manufaktury a balzam na pery Carmex. To sú dva výrobky,ktoré používam aj viackrát cez deň. Plus mám rada pomaly všetko čo je ružové:D