Ako si poradiť s akné? 1.

26.3.13

Na začiatok Vám chcem povedať, že sa mi vyskytla možnosť spolupráce s kozmetickou firmou VICHY. Ja som túto ponuku prijala a myslím, že určite mnohé z Vás akné trápi, a tak by som Vás rada na niektoré zlé či dobré veci upozornila. Budem samozrejme čerpať aj z vlastných poznatkov. Ja momentálne akné trpím a skúšam všemožné produkty. Takže môžme začať. Akné je problémom nielen teenagerov, ale vie potrápiť aj dospelákov. Nie vždy po prekročení istej vekovej hranice, zmizne aj nepekné akné z našich tvári. Pokožka sa v puberte dokáže s akné rýchlejšie vysporiadať , no ak trpíme akné aj v dospelosti, nie je to žiaľ až také jednoduché. Dôvodom je starnutie pleti, ktorá vekom stráca kolagén a elasticitu. 

Ak trpíte ťažšou formou akné, tak na pleti častokrát pri zlej manipulácii, či starostlivosti zostávajú na tvári jazvičky, ktoré sa dlho a ťažko hoja. Akné môže byť spôsobené stresom, hormonálnou liečbou či inými príčinami. Zdravý a dostatočne dlhý spánok nám akné samozrejme nevylieči, ale určite nám veľmi prospeje. Je dôležité pestré, zdravé stravovanie. To znamená,  aby telo malo prínus potrebných vitamínov, minerálov, živín. Takisto je veľmi dôležitý prísun tekutín, denne by sme mali vypiť 2-3l denne. Tento fakt je pre nás naozaj dôležitý, sama to viem a ďakujem, keď mi niekto pripomenie, aby som to dodržiavala. Taktiež treba klásť dôraz na pravidelné čistenie pleti, napríklad 2x denne ráno a večer. Avšak prehnané čistenie pleti môže spôsobiť vysušenie pokožky a tým sa zvýši produkcia mazu. 

Viem, že veľa z nás má tendenciu si chytať tvár a tým sa dotkneme nedokonalostí a tým pádom si stav akné môžeme zhoršiť. Ja sa musím priznať, že to je u mňa na každodennom poriadku, a takisto aj potreby si tvár stále nejako škrabkať a podobne. Určite to pozná veľa z Vás. Ak týmito vlastnosťami trpíte aj Vy, je dôležité si postihnuté miesta chrániť rôznymi produktami a tým baktérie, či už vzniknuté nedokonalosti eliminovať čo najefektívnejšie.
Ja skúšam rôzne produkty od rôznych značiek, niektoré sú horšie, niektoré lepšie a čoskoro Vám o nich napíšem.

V blízkej dobe čakajte nové informácie o novom produkte na akné od značky Vichy a takisto pokračovanie článku:) Bude Vás to zaujímať?
Samozrejme tie z Vás, ktoré trápi akné a máte nejaké tipy ako sa dá zlepšiť,alebo ako s ním bojujete napíšte do komentárov pod článok. 
Viem, že to je u každého individuálne, no boj s akné sa určite zvládnuť dá. 

Tiež sa ti môže páčiť

4 komentárov

  1. Většina informací je správná, ale není pravda, že akné trápí převážně dívky, je to právě naopak. V pubertě je vznik akné podmíněn mužským hormonem, z čehož vyplívá, že akné je záležitostí spíše mužskou. Proto je ostatně na akné tolik účinná hormonální antikoncepce. =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je dobrá poznámka díky...:) a je to asi rôzne...ja osobne poznám viac žien čo tým trpia:)) a to asi preto, že to tak riešime..:D osobne u nás v škole je viac báb čo majú problém s akné ako chalani...

      Odstrániť

Ďakujem za komentár a prajem Ti pekný dník :)

Petush♡