Ako si správne vybrať make-up?

14.3.13



Na začiatok musíme vedieť rozlíšiť, akú pleť máme. Každá pleť je iná a vyžaduje si inú starostlivosť. Suchej pleti najviac vyhovuje tekutejší make-up s hydratačnými účinkami, pretože má sklon k vytváraniu šupiniek. Ja takú pleť volám sušienka.  Ak máte pleť mastnú, tak hľadajte make-upy s nápisom oil-free, oil-control.  A ak máte normálnu pleť bez nerovností, môžete použiť ľahký BB-krém, ktorý pleť len zjednotí alebo len korektor. Odporúčam vyskúšať aj rozjasňujúce make-upy, v ktorých sú miniatúrne čiastočky, ktoré odrážajú svetlo a našu tvár krásne rozžiaria. Taktiež pri vyberaní je dôležitý odtieň make-upu. Najlepšie si je vybrať odtieň na dennom svetle a nemal by byť príliš tmavý. Mal by pôsobiť prirodzene a mal by splynúť s odtieňom našej pokožky. Musíme si dávať pozor aj na to, aby nebol viditeľný prechod medzi tvárou a šijou. 
Pre problematickú pleť je dôležitý fakt, aby mal make-up dobré krytie. Pri make-upe, ktorý má vysoké krytie, nie je vhodné prílišné nanášanie make-upu, môže dojsť k efektu masky. Existujú rôzne varianty make-upov  napr. fluidný make-up, krémový či hydratačný make-up. Ak máte citlivú pleť vyberajte si make-up pre citlivú pokožku, ktorý bude hypoalergénny. Ak už máte nejaké tie vrásky, tak sa odporúča vyskúšať make-up s liftingovým účinkom.

Tu je zopár tipov na make-upy, ktoré som vyskúšala a bola som s nimi spokojná:


Popis:
Tiež váhate, či si zaobstarať svetlejší alebo tmavší odtieň make-upu? Riešením je Colour Adapt Foundation, tekutý make-up so špeciálnymi pigmentmi, ktoré sa dokonale prispôsobia farebnému tónu vašej pleti. Kryje nedokonalosti, dáva pleti rozjasnený a svieži vzhľad. Nanášanie presného množstva make-upu uľahčuje pumpička. Je spomedzi tekutých makeupov najpredávanejší.

Typ pleti:
Vhodné pre všetky typy pleti.

Aplikácia:
Make-up nanášajte od stredu tváre ku krajom pomocou končekov prstov alebo profesionálneho štetca určeného na tekutý make-up.

Môj názor:
Tento make-up som používala pred pár rokmi. Je to ľahší make-up, ktorý sa veľmi dobre na pleti prispôsobí. Ak máte mastnú pleť samozrejme musíte použiť púder. Skôr sa hodí pre suchú pleť. Určite sa ho oplatí vyskúšať, treba si vybrať dobrý odtieň a sami musíte vyskúšať či je tento make-up vhodný aj pre Vás. 
Max Factor Lasting Performance

Účinky:
Make-up Lasting Performance skvele kryje, neupcháva póry a zanecháva na pleti prirodzený matný povrch bez lesku. Jeho účinok je trvanlivý, vydrží  po dobu 8 hodín. Je odolný voči oteru, farebné pigmenty sú fixované na tvári a vaše oblečenie ostáva čisté. Má jemnú tekutú textúru.

Typ pleti:
Vhodný pre všetky typy pleti, vrátane citlivej.


Môj názor:
Tento make-up som už mala doma asi 4x.Celkom dosť. Inak často mením a skúšam rôzne druhy make-upov. Má dobrú výdrž a neotiera sa. Mám ho veľmi rada, je vhodný skôr pre suchú a zmiešanú pleť. Na tvári sa prispôsobí, no po čase oxiduje, avšak keď ho prepudrujem, tak to nie je také viditeľné.  Balenie má 35ml, čo je super. Na stránke parfums.sk sa dá zakúpiť za veľmi lákavú cenu.

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place


Popis:
Po nanesení make-upu sú všetky Vaše nedokonalosti pleti zakryté. Pleť má zjednotený farebný tón a pôsobí prirodzene. Vydrží bez zmien až 15 hodín, odoláva teplu i vzdušnej vlhkosti. Make-up je odolný voči oteru. Neobsahuje olej ani parfumáciu, je dermatologicky testovaný. Make-up má jemnú tekutú konzistenciu, ľahko sa rozotiera a poskytuje maximálne pohodlie. Pleti dodáva matný a prirodzený vzhľad. Poskytuje stredné krytie a zároveň chráni pred slnečným žiarením SPF 10.

Typ pleti:
Vhodný pre všetky typy pleti.

Aplikácia:
Nanášanie základu (make-upu)
- Štetec namočte do prípravku a nanášajte stredom tváre dole a po stranách nosa (najlepšie po nanesení vašej dennej starostlivosti - krému).
- Od koreňa nosa pokračujte jemnými ťahmi k lícnym kostiam.
- Na bradu nanášajte prípravok od spodnej pery smerom dole k línii brady.
- Na záver naneste prípravok na čelo, od miesta nad obočím veďte ťahy smerom k hranici vlasov.

Môj názor:
Tento make-up je jeden z tých drahších. Mala som možnosť ho vyskúšať a musím povedať, že je skvelý. Na tvári sa prispôsobí a nevytvorí masku. Jediná nevýhoda je taká, že nemá aplikátor, musí sa len odliať na ruku. Výdrž je naozaj luxusná a ak hľadáte dlhotrvajúci, kvalitný make-up určite ho vyskúšajte. Treba ho nanášať na pleť precíznejšie, pretože prvá vrstva rýchlo zaschne. Pleť nie je dehydrovaná a pôsobí prirodzene, samozrejme musíte použiť odtieň, ktorý vám sadne. 

Tiež sa ti môže páčiť

16 komentárov

  1. Používám už dlouho Lasting Performance a je skvělý :) a objednávám jedině z parfums, pro tu cenu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru tiež ho mám rada:))) a je tam za super cenu:) pomaly o 70% lacnejší

      Odstrániť
  2. Ten první patří mezi dva moje nejoblíbenější (vedle Revlonu Colorstay). Ostatní jsem nezkoušela. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ten max factor colour adapt ma celkom zaujel. Vdaka za tipy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vyskúšaj:) mne bol dobrý:)ale každý má samozrejme inú pleť, napr kamoška s ním nebola spokojná, no tá nepoužíva púder tak možno aj preto:)

      Odstrániť
  4. taky jsem už na toto téma psala článek, jen mi z toho málem upadla ruka, jak byl dlouhej :D hezký článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. díky moc, to sa idem hned kuknúť na ten tvoj ;)

      Odstrániť
    2. http://blondiesbook.blogspot.cz/2012/08/jak-si-spravne-vybrat-make-up.html

      Odstrániť
  5. Pěkný članek Peti, při vybírání make-upu vždycky trávím v drogerii věčnost ! :X :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ooh, super prehlad, vdaka Petush ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. super clanok!!! strasne by som chcela raz vyskusat ESTEE LAUDER DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár a prajem Ti pekný dník :)

Petush♡