Tarika maska

10.2.17







Ahojte všetci!
V dnešnom poste by som vám chcela predstaviť produkt na pleť. Ide o prírodnú ajurvédsku masku s názvom Tarika akné od Ecce Vita, ktorá pochádza z Indie. O tejto značke som moc nepočula, jedine o tomto produkte, ktorý je určený pre problematickú pleť. Na letáčiku, ktorý bol pri tomto produkte pribalený bolo uvedené, že maska dokáže pri pravidelnom používaní masky zlepšiť stav pleti, ktorá trpí rôznymi pozostatkami po akné. Maska je čisto z prírodných zložiek a bez konzervantov.

Zloženie:
achoras calumas 6%, embelic myrobalans 5%, taxus bacata 3%, myristica fficinalis 1.8%, cyprus rotundous 1.4%, myrobalans 1.2%, myrobalan bellerica 1.2%, santalum album 1%, curcuma aromatica 0.5%, embelia ribes 0.3%, berperis aristata 1.1%,

Ja mám túto masku zo stránky Bionatural.sk, kde si môžete zakúpiť menšie 20g - 5€ alebo väčšie 50g - 11€ balenie.  Je skvelé, že je na výber z rôznych veľkostí a ak ju chcete odskúšať, tak si zakúpite najprv menšie balenie. 


Ako masku použiť?
Odporúča sa nanášať na pleť 1-2x za deň. Prášok, ktorý je jemne namletý - použijeme asi jednu čajovú lyžičku Tarika prášku nasypeme do nejakej nádobky. Vôňa produktu je dosť intenzívna, ale nie je to nič strašné. Sprvoti na pleti môže štípkať, no ten pocit trvá len krátko. Pridáme trochu vody alebo mlieka a rozmiešame, tak aby vznikla hmota, ktorú si nanesieme na problematické miesta. Masku necháme zaschnúť a pôsobiť cca 30min. Potom ju zmyjeme, treba ju zmyť poriadne, pretože môže zanechať na uteráku farbu. 

Po asi mesačnom používaní masky musím povedať, že som zaznamenala zlepšenie a dokonca aj tvorba akné sa zredukovala. Mínusom môže byť pri tejto maske to, že pleť vysušuje. Teda hlavne ak ju používate každý deň, či každý druhý. Ja ju používam a aj som používala raz za týždeň a tak mi to vyhovuje. Túto masku by som si znovu určite ešte kúpila, pretože je naozaj skvelá! I keď ten popis, že pleť bude vyzerať perfiš už za 10 dní nie je naozaj tak. Možno po takom mesiace badať ako také výsledky. 
Ja som ju odskúšala aj tak, že som vytvorila trošku hustejšiu hmotu a naniesla na dosť boľavú vyrážku a nechala pôsobiť cez noc. Do rána sa to naozaj zlepšilo! I keď mám pleť citlivú, tak maska mi nespôsobila žiadne výrazné reakcie ako sú napr. začervenanie, fľaky a podobne.


Tiež sa ti môže páčiť

1 komentárov

  1. Zajímavý produkt. Konkrétně tuto značku neznám, ale dřív jsem vyzkoušela podobnou jílovou masku, která se také musí smíchat s vodou. Byla fajn, ale poměrně hodně prášila a všude po vaně byl oranžový prášek :-) masky mám raději v krémové konzistenci.
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za komentár a prajem Ti pekný dník :)

Petush♡